Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

10 Junio 2021

El fons Joaquim Guitert i Fontserè. El personatge i el seu temps a través de la fotografia

El dia 7 de juny, Elisenda Cristià, va participar en la Fototertúlia organitzada per l’entitat Fotoconnexió. En aquesta conferència es presenta el treball realitzat en el fons Joaquim Guitert Fontserè (Barcelona- 1875 - La Selva del Camp 1957).

El fons Joaquim Guitert Fontserè és un fons personal privat que es troba a la localitat de la Selva del Camp (Baix Camp). Està integrat per documentació́ textual i fotogràfica i inclou tota la producció́ documental de Joaquim Guitert Fontserè (Barcelona 1875 – la Selva del Camp 1957). Guitert fou metge i historiador i participà activament en els esdeveniments culturals, socials i polítics del seu temps. Treballà més de 40 anys en un dispensari municipal de Barcelona, participà en tertúlies literàries amb el màxims intel·lectuals del moment, fou membre del Patronat de Poblet – entre molts altres càrrecs que ostentà- i participà activament en moltes entitats. Guitert fou un entusiasta i gran estudiós del Monestir de Santa Maria de Poblet i a ell dedicà bona part de la seva obra bibliogràfica a més de participar, juntament amb Eduard Toda en el procés de restauració́ del cenobi cistercenc. El seu fons fotogràfic és el reflex de les seves activitats al llarg de la seva vida. El treball que s’hi ha realitzat se centra en l’estudi de la documentació́ fotogràfica i ha tingut com a objectiu l’organització́, classificació́, descripció́, proposta de preservació́ i difusió́ del fons així́ com, posar en valor la figura del seu productor.