Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

10 Mayo 2021

Publicada a la newsletter d’Alumni UB, l’entrevista que et vam fer des d’Edicions UB amb motiu de la publicació de De Aragón a Venecia

M.ª Dolores López, directora de la nova col·lecció Mediterraneum

Especialista en les transformacions econòmiques, socials i culturals a l’àrea del Mediterrani, actualment López estudia els registres de les operacions de la companyia Torralba —una societat catalana del segle XV— amb el Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP-UB), que dirigeix. Amb l’objectiu de donar a conèixer els resultats d’aquestes investigacions s’inaugura la col·lecció Mediterraneum, i De Aragón a Venecia: el «Llibre major de comerç de llana blanca amb Itàlia» de la compañía Torralba (1433-1434)el «Llibre major de comerç de llana blanca amb Itàlia» de la compañía Torralba (1433-1434), de M.ª Dolores López, Enrico Basso, Gerard Marí i Esther Travé, n’és el primer títol. El seguiran dos més, que es publicaran properament: La memoria del mercader: el «Manual honzè» de la compañía Torralba (1434-1437), de Jesús Benavides i Iván Casado, i La contabilidad del mercader barcelonés Joan de Torralba: el «Llibre de comtans» (1430-1460) y el cuadernillo de deudas con Pere de Sitges (1432-1448), de María Viu.